. .

Testit

Maailman terveysjärjestön kehittämä Alkoholinkäytön riskit (AUDIT) on todettu toimivaksi suurkulutuksen tunnistajaksi. Alkoholiriippuvuustesti (SADD) toimii alkoholiriippuvuuden arvioinnissa. Juomatapatestin henkilökohtaisesti räätälöidyssä palautteessa käydään läpi muun muassa alkoholin imeytymistä, palamista ja vuosikulutustilastoja.

UUTTA!
Yli 65-vuotiaan alkoholimittari on kehitetty ikäihmisten alkoholinkäytön itsearviointiin.

Huumeidenkäyttötestin (DAST-20) ja huumeidenkäytön riskit -testin (DUDIT) avulla voidaan tunnistaa huumeiden tai lääkkeiden ongelmakäyttö ja arvioida sen vaikeusastetta.

Ruotsalaisen tupakka-asiantuntija tohtori Karl Fagerströmin kehittämä tupakkariippuvuustesti auttaa selvittämään nikotiiniriippuvuuden asteen.

Rahapelitesti (SOGS-R) selvittää, aiheuttaakoTestit rahapelaaminen ongelmia. Rahapelaamisen haitat (PGSI) -testin avulla voi arvioida, onko pelaamiskäyttäytymistä syytä muuttaa.
Reikäleipätesti auttaa hahmottamaan miten pelaaminen koskettaa ihmisen koko elämää ja hyvinvointia.

Netinkäyttötestillä (IAT) voi selvittää, onko internetin käytössä ongelmiin viittaavia merkkejä. Puolisoille tarkoitetun testin (IAT-S) avulla on mahdollista kartoittaa puolison internetin liialliseen käyttöön viittavia merkkejä. Myös vanhemmille on tarjolla lapsen internetin käyttöä mittaava testi (IAT-P).

Seksiriippuvuustesti toimii itsearvioinnin tukena, kun omat seksuaaliset mieltymykset mietityttävät.

Mielialakyselyn (RBDI) 
tavoitteena on tunnistaa mielialaoireita varhaisessa vaiheessa, lisätä tarvittaessa hoitoon hakeutumista ja kartoittaa kyselyn tekijän mielialaa.

HUOM! Päihdelinkin testit on tarkoitettu kansalaisille itsearvioinnin avuksi. Testien tulosten perusteella ei voida tehdä diagnooseja. Päihdelinkin testien kopiointi ilman asianmukaista lupaa ei ole sallittua. Lisätietoa testeistä saat sähköpostiste paihdelinkki@a-klinikka.fi

   
  • Tulosta tämä sivu
  • Lähetä tämä sivu sähköpostitse
  • Päihdelinkin RSS
  • Del.ici.ous
  • Digg
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa StumbleUponissa