Olet täällä

Juomatapatesti

Onko alkoholinkäytöstä sinulle enemmän iloa vai haittaa? Oletko joskus halunnut vähentää juomistasi? Voit itse testata ja arvioida omaa juomistasi seuraavan testin avulla.

Valitse omat vastauksesi 22 kysymykseen. Muista täyttää kaikki kohdat. Paina lopuksi Valmis-nappia. Hetken kuluttua avautuu uusi sivu, jossa on henkilökohtainen palautteesi.

Kuinka usein juot alkoholijuomia?

Kuinka monta annosta alkoholia juot tyypillisenä alkoholin käyttöpäivänä?

Kuinka usein juot enemmän kuin kuusi annosta alkoholia yhdellä kertaa?

Kuinka usein viimeksi kuluneen vuoden aikana on käynyt niin, että aloitettuasi et ole voinut lopettaa juomista?

Kuinka usein viimeksi kuluneen vuoden aikana olet jättänyt tekemättä jotakin sinulta odotettua juomisen takia?

Kuinka usein viimeksi kuluneen vuoden aikana olet tarvinnut juomisen jälkeen aamulla krapularyypyn päästäksesi liikkeelle?

Kuinka usein viimeksi kuluneen vuoden aikana olet tuntenut syyllisyyttä tai katumusta juomisen jälkeen?

Kuinka usein viimeksi kuluneen vuoden aikana on käynyt niin, ettet ole pystynyt muistamaan edellisen illan tapahtumia juomisen takia?

Oletko sinä tai onko joku muu satuttanut tai loukannut itseään juomisesi takia?

Onko sukulaisesi, ystäväsi, lääkäri tai muu terveydenhuollon ammattilainen ollut huolestunut alkoholinkäytöstäsi tai ehdottanut, että joisit vähemmän?

Kirjaa kalenteriin tyypillinen alkoholinkulutuksesi kuukaudessa Merkitse alkoholijuomien annosmäärät niiden päivien kohdalle, joina tyypillisesti otat alkoholia.

Ma Ti Ke To Pe La Su
Kuukausi
         

Jos olit kokonaan juomatta joinain kuukausina, niin montako tällaista kuukautta oli?

Montako annosta joit viimeisimmällä juomakerrallasi?

Onko sinusta tuntunut viimeksi kuluneen vuoden aikana siltä, että alkoholinkäyttösi on vaikuttanut kielteisesti ystävyyssuhteisiisi tai sosiaaliseen elämääsi?

Onko sinusta tuntunut viimeksi kuluneen vuoden aikana siltä, että alkoholinkäyttösi on vaikuttanut kielteisesti terveyteesi?

Onko sinusta tuntunut viimeksi kuluneen vuoden aikana siltä, että alkoholinkäyttösi on vaikuttanut kielteisesti mielialaasi?

Onko sinusta tuntunut viimeksi kuluneen vuoden aikana siltä, että alkoholinkäyttösi on vaikuttanut kielteisesti perhe-elämääsi tai parisuhteeseesi?

Onko sinusta tuntunut viimeksi kuluneen vuoden aikana siltä, että alkoholinkäyttösi on vaikuttanut kielteisesti työhösi, opintoihisi tai työllistymismahdollisuuksiisi?

Onko sinusta tuntunut viimeksi kuluneen vuoden aikana siltä, että alkoholinkäyttösi on vaikuttanut kielteisesti taloudelliseen tilanteesi?

Jotta voisimme päätellä, mihin sijoitut juomistapoja kuvaavalla kaaviollamme, kerro meille vielä hieman itsestäsi.

Kuinka vanha olet?

Oletko:

Kuinka paljon painat?

Juotko enimmäkseen:

Päihdelinkin testien tuloksia saatetaan käyttää myös riippuvuuksia koskevien tutkimusten tutkimusaineistona. Julkaisemme testien tuloksia ja vastaajien taustatietoja vain tilastollisessa muodossa.

Jaa

Facebook Twitter Google+ Delicious Google bookmarks