Olet täällä

Elämäntavat alkoholismin jälkeen

Onko tavoitteenasi tai elämäntapanasi täysraittius? Me Lopettajat on keskustelupalsta niille, jotka jo seilaavat selvillä vesillä tai horisontissa siintää elämä ilman alkoholia. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Tule mukaan elämänmakuiseen keskusteluun!

Valvoja: Päihdelinkin toimitus

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja Punatulkku » 20.4.2017 12:55:19

mies metsänreunasta kirjoitti:Miten on mennyt?


Mitenkä on mennyt :) Kiitos kysymystä. Parempaan päin! Mietin osaanko enää tähän vastata kun selitin ja jaoin itsestäni asioita tarkemmin miten silleen on mennyt. Mutta kun mietin niin olen saanut oivalluksen, että eihän tässä tosiaan ollakaan enää alkoholisti eikä enää pilleristikään, niin ja mitä tuosta on luettavissa, niin ja mitä just tänään tunnen, niin olen herännyt syvästä unesta. Nuo puudukkeet kun vaikuttaa mieleen niin, että ne varastaa ihmisen kokonaan, niin olen tavallaan vapaa. Energiaa ja elämäniloa on tullut paljon. Pystyy ihmisiä kohtaamaan tasaveroisina ja ehkä alan olemaan kohtapuoliin sellainen, että päätäni ei joidenkin asioiden suhteen käännetä. Enkä tiedä viitsiikö sitä alkaa tappelemaan oikeasta tavasta saada elämästä kiinni. Mutta voin kyllä rehellisesti sanoa, että alkoholismin ja pillerihelvetin voi jättää taakseen ja alkaa elämään juuri tätä hetkeä. Menneisyyden ei tarvitse määritellä tulevaisuutta. Enkä usko, että jos joskus erehdyn vahingossa alkoholia ottamaan, niin ei se minua minnekään ikuiseen kadotukseen vie. Vahingossa otin pari tiramisua missä oli tuo 2,6% per laaki ja humalaahan sitä tuli ja se kesti pari tuntia. Enkä usko sellaiseen uhkakuvaan, että jos alkaisin hiihtämään, että laskisin mäkeä jossain vaiheessa alas suoraan pusikkoon. Ihmisen mieli sellainen, että jos alkaa ohjelmoimaan uhkakuvia, niin ne muuttuu todeksi. Jättää pirujen maalailut pois, niin ei tarvitse pelätä mitään. Sairastin joskus sosiaalisten tilanteiden pelkoja, niin kovia oli uhkakuvat kun yhtä tyttöä menin aikanaan tapaamaan. Piti kertoa, että nyt on, niin käynyt, että olen ihastunut. Tuli funtsittua, että todennäköisesti luudalla ajaa minut pois. Hän ei reagoinut niin kuin oletin, vaan ymmärtäväisesti. Tosin kaveriasteelle se jäi kun hänelle yllätyksenä puheeni tuli. Oli otettu, mutta silloin ei asiat menneet ihan niin kuin halusin. Siitä on aikaa ja siitä voi puhua.

Olen iloinen, että olen saanut raitistua ihan itsekseni omia voimia käytellen. Kooten sitä työkalupakkia muiden raitistuneiden puheista ja käyttämällä hyvin kriittistä suhtautumista jokaisen kohdalla. Mutta elän nimenomaan elämää alkoholismin jälkeen myöskin ja hiljattain elämää myös jälkeen pillerihelvetin. Enkä usko, että mitään pahaa tapahtuu ja jos vaikeuksia tulee ettenkö osaisi niistä jotenkin selvitä tai apua pyytää jos en itse pysty.

Ja törmäsin äsken myös siihen, että joku jossain puheli, että unelmat ei toteudu. Olen kuullut aivan toista. Unelmat toteutuu aina, mutta ei aina niin, kuin itse haluaisi, vaan jossain muodossa. Ihmisillä on tapana unelmoida, niin kannattaa kurotella kuuta ja pötkähtää tähtiin. :)

Myös sen olen havainnut, että asioita ei kannata katsoa yhden hyvin kapean okuläärin läpi, vaan maailmankuvaa kannattaa avartaa, mutta kuten Metsänreunan Mies tässä, niin myös niistä omista mielipiteistä pitää pitää myös kiinni. Itselläni on ollut taipumusta pyrkiä muuttamaan näkemyksiä, jos olen ollut väärässä ja kyseinalaistamaan omaa maailman kuvaani. Hyvin monessa asiassa olen Metsänreunan Miehen kanssa samaa mieltä ja oletkin hyvä esimerkki ihan kaikille mitä tarkoittaa se, että omasta maailmankuvasta pidetään huolta, eikä anneta sen murtua mitenkään. Jotkut ihmiset eivät siihen pysty ja saattavat olla vääränlaiselle vaikutuksille alttiina.

Olen palanut linjoille ja taistelen kyllä nettiriippuvuutta vastaan, mutta eiköhän sekin tästä taltu kun ei mörköjä siitä maalaile. Hyvä välinen taistelussa tuota vastaan on lisätä liikuntaa ja suunnata tuonne ihmisten pariin! Sitten niitä tarinoita syntyy ja voi menneitä muistella. Mutta futuurissa ja vahvasti tässä hetkessä tässä eletään vesiselvänä. :)
kaksneuvoinen(ei koiras/ei naaras, jotain tuolta väliltä, kait, en tiedä.. Ihminen)
postiluukku: tulkkunen0 @ gmail . com
te nauratte minulle koska olen erilainen, mutta minä nauran teille koska olette kaikki samanlaisia. 
Punatulkku
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 9
Liittynyt: 20.4.2017 09:12:24

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja Lasolarska » 21.4.2017 07:25:53

"Mutta elän nimenomaan elämää alkoholismin jälkeen myöskin ja hiljattain elämää myös jälkeen pillerihelvetin."

Kumpi on pahempi?

Luulisi, että tablettivetoisuus olisi rahaihmisille monta kertaa iisimpää; ei lihota, ei haise, ei virtsata, voi jemmata minne vain, voi pitää kotona puolen vuoden varastoja, kuriirit voivat tuoda ison lastin naapureiden huomaamatta, ei leimaudu alkoholistiksi, pamien avulla saa kavereita kun ovat niukkuus- ja ylellisyyshyödyke.

Köyhille ja keskiverroille tulee kalliiksi - 10 liuska Diapamia maksaa ilman suhteita 50 €. Pamit voivat loppua. Pamit voidaan varastaa ja jopa livenä saattaa vieras rouskutella jos pamien omistajasta ei ole pataan antajaksi, yksityislääkärin vastaanotot maksavat, julkisella puolella voi joutua reseptien kirjoituskieltoon, e-resptien takia on helpompi valvoa käyttömääriä.
Lasolarska
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 942
Liittynyt: 16.11.2009 16:47:23

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja Punatulkku » 21.4.2017 08:20:10

Lasolarska kirjoitti:Kumpi on pahempi?


Alkoholin suhteen olin tuuriton tuurijuoppo. Mokailin paljon. Jos lyhyesti sen ilmaisee. Kaikenlaista ikävää sattui. Haluan ajatella asiaa preesensissa, eli menneessä. Olin alkoholisti, en enää.
Diapam oli liian hyvää ollakseen totta. Auttoi aluksi. Käytin Opamoxia alussa, mutta sama efekti noilla suurinpiirtein on. Bentsoja.. Sain ihan mukavia juttuja aikaan silloin kuin vielä järjissään olin. Monia vuosia tosiaan noita käytelly ilman ongelmia. Eipä ne sitten loppujen lopuksi auttanut ollenkaan. Toleranssit kasvoi, niin sitten se muuttui tollaseksi venkslaamiseksi, että tuo pieni määrä riittäisi seuraavaan reseptiin. Pahensi vain pelkotiloja ja sitten sain pahoja vieroitusoireita kun ilmeisesti keho olisi vaatinut lisää ja lisää, mutta sitten kai olisi pitänyt lääkäriä taivutella; ehkä onnistunut, mutta tiesin jo siinä vaiheessa, että pamit isommilla määrillä on vielä pahempia.
Vaikea sanoa. Pamit alkoi pettäessään vaikuttamaan älyllisiin kykyihini. Muijakaan ei jaksanut sitäkään katella. Kysyin tuosta, että vaikuttiko häneen tuo pamien käyttö, niin kyllähän se. Eipä musta enää iloa ollut kenellekään tai mihinkään. Vaikuttaahaan sekin jos ei enää ymmärrä piparin päällekään enää yhtään mitään. Nykyään ilman pamia, niin lipido on entisensä. Laittoi kai estoon puhelimen kun aloin selittelään, että piti saada vain omaa aikaa. On sellainen olo, että naiseni tai eksäni on vain kadonnut; on jossain käymässä - tulee kyllä kohta takaisin. Äiti näki jokin aika sitten ja on ihmeissään siitä, että "olen tullut takaisin". Myös kaikki ihmiset elämässäni puhuvat samaa. Olen läsnä.

Alkoholi petti, niin se vei kaiken. Bentsot petti, niin ne vei loputkin. Kummatkin toimi aluksi ihan ok. En olisi tarvinut kumpaakaan jos minua oltaisiin viitsitty kuunnella. Onneksi nyt keski-iän kynnyksellä joku näkee sen tarpeelliseksi. Helvetistihän siitä joutuu maksamaan pienestä eläkkeestään, mutta eiköhän tämä tästä. Pikkuhiljaa. Iloksi muutu.
kaksneuvoinen(ei koiras/ei naaras, jotain tuolta väliltä, kait, en tiedä.. Ihminen)
postiluukku: tulkkunen0 @ gmail . com
te nauratte minulle koska olen erilainen, mutta minä nauran teille koska olette kaikki samanlaisia. 
Punatulkku
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 9
Liittynyt: 20.4.2017 09:12:24

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 27.4.2017 10:32:04

Se sitten taas on kohta vappu.

En taida vappumarssille lähteä. Mutta, kyllä minä yhtenä päivänä vuodessa hiljaa mielessäni voin kunnioittaa suomalaista työväenliikettä siitä miten se on joskus vähän tapellenkin ahertanut tämän nykyisen sukupolven helpomman elämän aikaansaamiseksi.

Joten toivon että jonkun ihan perinteisen työväenlaulun radiosta kuulisin

Kovin monta päivää vuodessa on omistettu uskonnolliselle hulabaloolle ja aseidenkalistelulle. Saavat nekin minun puolestani olla kun tämä yksi vappu saa olla rauhan ja tasa-arvon, heikompiosaisten puolesta tehdyn työn nimipäivänä.

Oma osallistumiseni miihinkään on nyt aikalailla olematonta. Nyt tuli sellainenkin elämänvaihe että ihan omia pieniä asioita vaan, enimmäkseen.

Niin, juu. Liittyi vappuun nuorempana juhliminenkin. Irrottelua, viiniä laulua (enempi kuuneltuna) ja naisia (enempi kaverien kainaloissa nähtynä niitäkin) Eli se juominen jäi vissiin sit omimmaksi?
No, se oli silloin.
Taas kerran, kallein henkinen aarteeni, autuaasti unohtamisen armolahja, on minut pelastanut. Ei ole enää nousemassa pintaan tuonsuuntaisia ajatuksia. Simaa voin tehdä, sitä olen suunnitellut. Mutta voi jäädä suunnitelmien asteelle kuten niin monena vuotena ennenkin. Ja jos teen, niin ei siihen tehdä prosentteja niin että alkaisi laulattamaan -näin vanha mies kyllä osaisi kiljunteonkin, joskus oli alkoholi kallista, piti itsekin osata jos juoda aikoi.

No, nyt menen ulos pilkkomaan hiukan puita. Kun olen yhä vaan uskossa vahvistunut. Siinä uskossa että kesän jälkeen tulee taas talvi ja minulla on vilu jos en hellaklapeja hanki. Ei tässä auta päivä kerrallaan elellä, tai sen sitten puolen vuoden päästä nahoissaan tuntee. Semmoista tämä.

Mukavaa kevätpäivää itsekullekin.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 5904
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 27.4.2017 15:53:16

Kuva

Näitä aikoja taas. Koivunoksissa hiirenkorvia, ja mahlaa juoksee kun oksan taittaa. Kun nyt ajattelin sitä simaa tehdä, niin kuinkahan olisi jos siihen laittaisin koivunmahlaa... onko kukaan kokeillut?
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 5904
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja Lasolarska » 27.4.2017 20:38:49

"Bentsot petti, niin ne vei loputkin."

Valuutan vaihtuminen muutti tilanteen. Markka-ajan lopulla Helsingistä saattoi ostaa 10 liuskan sadalla markalla 16,82 € ja rahan arvon muutoksenkin huomioiden alle 22 €. Olut oli kalliimpaa - Lidl iski tiskiin ensimmäisenä kepardin alle 6 mk/0,33 l pullo. Nyt pamit maksavat 50 € 10 liuskalta ilman suhteita ja olutta saa panttien palautuksen jälkeen hintaan 0,85 €/0,33 litran tölkki eli 5 mk 5 penniä. Eli pamit ovat kallistuneet merkittävästi, mutta oluen reaalihinta dropannut isosti.

Asumistuen leikkaukset -> väkeä siirtyy lähiöihin ja juuttuu maaseudulle/kehyskuntiin, joissa Irwiniä lainatakseni on turvenujia ja eronneita muijia, tarjousnelossalkkujen tulo kaikkiin maitokauppoihin noin hintaan 26 €/salkku ./.. 3,60 € pantit = 22,40 €.

Köyhiä ajetaan alkoholismiin ja rahaihmisille järjestyy pameja tms alkoholia korvaavia päihteitä kuin Kellopeliappelsiini elokuvan maitobaarissa.
Lasolarska
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 942
Liittynyt: 16.11.2009 16:47:23

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja vadelmamunkki » 28.4.2017 08:39:43

Koivunmahla-sima kuulostaa kiehtovalta. Itselläni ei ole simanteko-kokemusta, mutta muistan että lapsuudessa isoäitini teki vappusiman itse. En tiedä pääsikö siihen kehittymään prosentteja yhtään, mutta jos pääsi niin varmaan minimaalisen vähän ja vahingossa. Helluntalainen mummoni olisi varmaan joutunut tekemään katumusharjoituksia ja sirottelemaan tuhkaa päälleen adventtiin asti, jos olisi huomannut valmistaneensa vahingossa alkoholipitoista vappujuomaa.


Ah, vappu. Lapsuudesta muistan myös isän kanssa käyneeni vappumarssilla, koska sieltä sai ilmapallon ja jätskiä, vaikka olisi räntää satanut. Muistan liehuvat punaliput, torvisoittokunnan ja rummun päristyksen.

Lapsuuden jälkeen en ole vappumarsseilla käynyt.

Vappuun on aikuisempana liittynyt:
* Kesän eka piknikki Suomenlinnassa.
* Ylioppilaslakin pitäminen semi-ironisessa hengessä.
* Bileet.

Nyttemmin näistäkin olen luopunut, joten vappu on kutistunut itselläni entistäkin teoreettisemmaksi juhlaksi. Mietinkin juuri, missä määrin sen voi nykyisin katsoa olevan työväen juhla, ja missä määrin opiskelijoiden, etenkin teekkarien juhla.
Otaniemessä vappu varmasti näkyy ja kuuluu ihan omalla tavallaan, sisältäen mm. legendaarisen Retuperän VPK:n.
Äpyä tai Julkkua en ole ostanut ikinä.


Tässä on nyt kuitenkin yksi työväen laulu vapun kunniaksi: https://www.youtube.com/watch?v=aTafZRecy2k

Työn kautta, toverit! 8)
¤ Don't waste your time always searching for those wasted years. Face up, make your stand and realize you're living in the golden years ¤
Avatar
vadelmamunkki
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 1444
Liittynyt: 14.8.2016 09:57:17
Paikkakunta: Hellsinkin liepeet

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja ms81 » 28.4.2017 10:55:34

mies metsänreunasta kirjoitti:Kun nyt ajattelin sitä simaa tehdä, niin kuinkahan olisi jos siihen laittaisin koivunmahlaa... onko kukaan kokeillut?


Jo vain siitä voi tehdä simaa, ei muutakun toimesta tuumaan! Mahlahan on vettä höystettynä ravinteilla, tulee suomalaista super-juomaa :)

Perinteisesti ennen vanhaan kevään kelirikkojen ja huonon ruokatilanteen jälkeen valutettiin mahlaa naisten toimesta (oli naisten hommaa silloin) ja sillä ravittiin talven jäljiltä riutunutta ruumista. Mahlaa voi pakastaa vaikka jääpaloiksi tai siitä voi jopa keittää siirappia jos oikein tahtoo vaivaa nähdä. Tähän voi sekoittaa vaikkapa katajaa tai muita suomalaisen luonnon ihmeitä mausteeksi.

Ja mitä tulee otsikon pohtimiseen, niin elämäntavat alkoholin jälkeen ikäänkuin tuntuvat palaavan niihin uomiin missä ne olivat ennen juomista. Tavallisia arjen askareita, ulkoilua, urheilua, uusien asioiden opettelua, niistä innostumista. Nautin suunnattomasti herättyäni aamulenkistä, jonka jälkeen kahvimyllyllä jauhan kahvinpavut, keitän vettä, laitan kahvin hautumaan ja syön aamupalaa. Kahvin juominen takapihalla metsää katsellen ja yksinkertaisesti vain olostaan nauttiminen hiljaa, tekemättä mitään on varsinkin näin kevään korvilla sellainen hetki minkä vuoksi herään joka aamu hyvillä mielin. Jokaisella hörpyllä lumet metsästä sulavat, ja jäät ohenevat, alkukesän ensimmäiset kalahommat ja koko sulan maan kestävät mettäreissut lähestyvät. Mitä odottaisin hartaammin? Metsä on minun jumalani, kirkkoni. Kerään yrtit, korvasienet, kalastan, kuljen uusia paikkoja, lasken verkot, istun hiljaa metsälammen rannalla ja vaivun uneen tervastulen lämmittäessä viileässä keväässä.. Aamulla kahmaisen kourallisen ylivuotisia puolukoita pienen lumenviipymän laidalta, keitän männynneulasista lämmintä juomaa, ja jatkan matkaani..
ms81
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 80
Liittynyt: 9.3.2014 14:04:04
Ollut raittiina

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja thuja » 29.4.2017 18:50:04

En malta koivunmahlasta tehdä simaa, on mielestäni niin arvokasta juomaa. Maistuuko se simassa ollenkaan, kun sima on lähinnä sokerivettä? Vai onko mahlasimalle joku oma ohje? Tänä viikonloppuna yritetään mahlaa valuttaa ja toivon sen maistuvan erityisen makealle ilman alkoholin seuraa!
thuja
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 313
Liittynyt: 30.6.2015 14:02:02

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja taiga » 30.4.2017 14:10:32

Lasolarska kirjoitti:
Köyhiä ajetaan alkoholismiin ja rahaihmisille järjestyy pameja tms alkoholia korvaavia päihteitä kuin Kellopeliappelsiini elokuvan maitobaarissa.


Liuskalla kofeiini-tabletteja säästää huolto-asema kuluissa. Kävin Tampereella katselemassa kinky-bileiden meininkiä. Taskussa oli toista päihdyttävää ainetta; kofeiiniä varmistamassa automatkaani takaisin pääkaupungin viereiseen kehyskuntaan. Poikkesin kahvilla 24h huoltamolla ja kahvi oli muistaakseni 1,95 €. Myyjätär kysyi, että "Vain kahvi?". Korvapuusti kylkeen olisi maksanut noin 3 €. Olisin välttänyt kahvilla käymisen yöllä heittämällä satasen kofeiinitabun huiviin. Ravintolassa join Coca-Colan, alkoholittoman drinkin(mansikka maistui), Red Bullin sekä lasin vettä. Koko touhulle tuli hintaa about 10€. Lisäksi dresscoden vastaisesta asustani jouduin pulittamaan tuplahinnan narikassa. Köyhä säästää pitkän pennin siirtymällä halvempiin päihteisiin. Kovaan ryyppämiseen kuuluu piilokuluja(Joutuu makselemaan "hauskan pidosta".). Selvinpäin juhlimisessa hoksottimet avoinna löytää kyllä seuraa ja ilta on oikeastaan paljon parempi noin mitä päissään osaisi kuvitella. Jos vähän "pelottaa" niin sitä voi terästää iskemällä huiviin sitten pari tiukkaa kahvia tai nauttia kofeiinin suoraan liuskalta. Vähemmän sitä ilman mitään kofeiinia, pameja tai alkoholia nuo sosiaaliset tilanteet pelottaa. Joskus ulko-ovi ei avautunut ilman liuskaa Diapameja, nykyään Vampyyritkään mitään pelottavia ole. Tosin joutuu hiuksia auki pitämään jos ei halua hampaiden jälkiä selitellä kenellekään.

Casinolla säästin rahaa ottamalla lasin vettä. Pokeripöydässä moni suosi vettä pelijuomana. Joskus päissäni olin siellä ostamassa "rikkaana" 160 eken 25 vitosta Chivasta. Tarjoilijatar kertoi hinnan ja otin silloin oluen mikä olikin kukkarolle suotuisampi. Tuosta lasista vodaa en joutunut maksamaan mitään ja suurinpiirtein tuon Chivas Regalin 4cl hinta kädessäni painuin HSL:n tarjoamaan kyytiin. 57€ netto.

Summasummarum alle tontun bruttotuloilla elelee kummasti kun raittiina elelee ja jos olisin rikas niin pitkä penni säästyisi. Dom Pérignon Shampanjan voi korvata pullolla Pommaccia. Voi keskittyä illan daamiin paremmin ja muistaa illasta jotain.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pommac

Pidemmän pennin säästää kun tekee omat juomansa itse alusta alkaen ja saa varmasti suuremman arvostuksen. Illan isäntänä tai emäntänä tai siltä väliltä saa kuulla kehuja onnistuneen juoman tekemisestä. Varmasti koivunmahlasta valmistettu sima on superjuomaa siinä kuin jonkun Dom Pérignonin reseptillä valmistettu kuohuva.

Koivu mahlaa ei heti kaupungista löydä kun se puusta pitää ottaa. Söin itseleivottua korvapuustia, niin sima kylkeen olisi tehnyt eetwarttia.. :)

Klara Vappen Metsänreunaan ja kaikille muillekin! :D
taiga
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 27.4.2017 19:27:11
Ollut raittiina

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja Lasolarska » 30.4.2017 21:56:16

"Poikkesin kahvilla 24h huoltamolla ja kahvi oli muistaakseni 1,95 €. Myyjätär kysyi, että "Vain kahvi?". Korvapuusti kylkeen olisi maksanut noin 3 €."

Halvin kahvi (ottivat sisään ainoana asiakkaana ennen avaamisaikaa) oli kauppakeskuksen Burger Kingissä 1,20 € - Segafredoa eli entisen Meiran Vallilassa paahtamaa.

"Olisin välttänyt kahvilla käymisen yöllä heittämällä satasen kofeiinitabun huiviin."

Millaisia ovat noin kalliit kofeiinivalmisteet? Maailman kallein kahvi Jamaica Blue Mountain, jota Tukkimiehen herkku myy, oli per paketti paljon halvempi. Pieni määrä viljelijöitä jyrkillä rinteillä -> arvostuksesta, profiteista ja hankalasta viljelystä saa maksaa. Maku on kuin kerran käytetyssä Melitta-suodatinpaperissa vähäisellä Juhla Mokalla toiseen kertaan läpi.

"Ravintolassa join Coca-Colan, alkoholittoman drinkin(mansikka maistui), Red Bullin sekä lasin vettä. Koko touhulle tuli hintaa about 10€."

Tuo on joku pop-up ravintola?

"Kovaan ryyppämiseen kuuluu piilokuluja(Joutuu makselemaan "hauskan pidosta".)."

Taksi, mixerit, vara-annos (saattaa kaatua tai puklata) jne.

"tai nauttia kofeiinin suoraan liuskalta."

Eikös kuolleet presidentit (dollarit) ole ok?

"Summasummarum"

Älä käytä noin klisheistä ilmaisua.

"alle tontun bruttotuloilla elelee kummasti kun raittiina elelee"

Älä kerro kenellekään tuota.

"voi korvata pullolla Pommaccia."

Pommacin historia oli tuttu jo ennen Wikipediaa; limpparia luullaan usein suomalaiseksi innovaatioksi.

"Dom Pérignonin reseptillä valmistettu kuohuva."

Kallis valmistus eli pullojen "tanssitus" maksaa tuossa merkissä, mutta ei varmaan kukaan huomaisi eroa jos tarjoaisi jotain tavallista samppanjaa jonain muka kalliina merkkinä kuten Krug tai Roederer.
Lasolarska
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 942
Liittynyt: 16.11.2009 16:47:23

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja taiga » 1.5.2017 00:09:17

^Siirsin vastauksen tuohon omaan ketjuun kun aloin pidemmin funtsimaan omia juttuja, niin sinne kuulunee ne..

Mielelläni lueskelen Metsänreunan tarinan kerrontaa ja itselläkin tarinaa pitkän rimpsukat syntyy, niin jatkelen tarnointiani siellä.. :arrow: viewtopic.php?f=42&t=37561&p=929958#p929958

Mielelläni kuulisin, miten sima onnistui? Ja oliko millaista? Miten homma toimii? - huomenna tai tänään siis Vappu aatto.

t.Tulkkunen, Punatulkku.. :)
taiga
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 27.4.2017 19:27:11
Ollut raittiina

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 1.5.2017 07:57:52

Oikein mukavaa vappua!

On se mukavaa ettei ole enää mitään mielitekoja lähteä juhlimaan minkään juhalna aattoja. Palellut minä olisin, eilenkin, mukavampaa oli hiljalleen laittaa klapia pesään ja pysyä kotona.

Sima onnistui hyvin, kiitos kysymästä. Toistakymmentä litraa sitä on pullotettuna. Kuinkahan kauan se säilyy? Jos pari-kolme lasillista päivässä sitä juon niin saattaapa osa hapantua? No, ei sille mitään sitten mitään mahda.

Oli se mainio makukokemus, pitkästä aikaa. Siitä kun on todella kauan kun olen simaa maistanutkaan. Ihan tuttu maku- ja hajumuisto, jo lapsuudesta periytyvä, siitä nousi eteen.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 5904
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja taiga » 1.5.2017 09:26:45

Mukava kuulla :) En osaa sanoa itsetehdystä simasta mitenkä kauan säilyy. Omat muistot joo tuosta simasta on kanssa lapsuudesta peräisin, mutta ei oikein kaupan litkuilla pääse tunnelmaan. :) Parina kertana olen korvapuusteja tehnyt, viimeksi itselleni pelkästään. Hyvä ottaa pakkasesta ja sulattaa mikrossa, niin on sitten tuoretta pullaa. :)
Äitihän sitä simaa teki ja mummo myös. Mummon simasta aikuisiällä nousi muistoja mieleen. Toki nuo pullat myös lapsuuden mieleen toi. Positiivisella tavalla.
No siinä on kuva juominen kun yli kymmenen litraa. Muistaakseni mummo niitä jossain kylmässä sitä tavallista simaa piti. Sieltä otti pullon.
Teitkö siman kaveriksi jotain? Meneehän tuo tuolleen ilmankin myös. :)
Muistaakseni munkkeja tekevät, mutta se oma lukunsa.. Tuolla on korvapuustien teon jäljiltä sokerikaneli-sekoitusta, niin hyvä päällyste munkkeihin tai donitseihin myös..
Varmaan halon hakkuun lomassa simaa kuluu myös, niin ei pääse happanemaan? Ainakin mitä lapsuutta muistelen, niin kunnon rymyämisen jälkeen maistui raikas sima hyvältä! :)
taiga
Miedosti panostava jäsen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 27.4.2017 19:27:11
Ollut raittiina

Re: Elämäntavat alkoholismin jälkeen

ViestiKirjoittaja mies metsänreunasta » 1.5.2017 10:04:35

Munkit yms jäi tekemättä. Ehkä vielä vanhasta muistista olisin osannut mutta kun ei ole huushollissa ruokaöljyäkään niin enpä sitten alkanut tekemään. Ruokaöljyä oli, vielä talvella, parikin pulloa, mutta niissä oli käyttöpäivämäärä jo muutaman vuoden takainen. Aloin epäilemään että jos vaikka alkaa närästämään tuollainen... No, käytinhän minä ne, moottorisahan teräketjuöljynä. Siihen kelpaisi muuten käytettykin paistinöljy, kyllä ne voitelee.

Taiga toi esiin sen, että alle tonnin tuloilla pärjää hyvin, kun ei hummaamiseen rahaa mene. Se on totta, niin on eletty metsänreunassakin. Nyt kun pääsin eläkkeelle, niin menee just hiukan yli, ja on oikeastaan ihan äveriäs olo.

Pystyn hyvin pitämään tämän mökkini ja tuolla ihmisten ilmoilla pienen vuokrakopin, siitä on paljon helpompi vaikka lähteä satunnaisiin töihin kun sellaisia silloin tällöin eläkemiehellekin saattaa ilmestyä.

Jää vielä muutama satanen näiden erilaisten asumiskulujen jälkeen joka kuukausi ruokaankin. Ja hyvin riittää.

Laskin Kelan laskurilla josko asumistukea saisin -se olisi aivan mahtava lisätulo. No, ei nyt sentään. Just meni siihen rajalle, etten kolmensadan vuokraan saa semmoista. Mutta... kokeilinpa laskurilla, miten olisi jos maksaisinkin siitä samasta asunnosta vuokraa viisisataa! ja kas perhanaa, silloin saisin asumistukea 151 euroa! eli melkein kaiken sen millä asumiskulu nousisi. Eli, jos johonkin järjelliseen tarvitsisin joko enemmän lämmintä tilaa tai paremman sijainnin tai jotain korkeampitasoista asumista niin se ei juuri mitään sitten minulle maksaisi.

Mutta, kun en keksi semmoiselle käyttöä, eikä kellään tutullakaan ole joutilasta asuntoa jonka minulle kovaan hintaan vuokraisi (voitais vaikka jakaa se tuki...) niin olkoon näin. Mutta, ihan varmaan tuotakin jossain joku osaa pikku keplotteluun käyttää. Ihmisellä on luontainen vaisto ottaa se minkä irti saa -se on selviytymisen ehto, joskus.

p.s.
Vielä merkillisemmältä homma alkoi näyttämään, kun samalla laskurilla vilkaisin miten kävisi jos olisinkin oikeutettu yleiseen asumistukeen eikä eläkeläisen asumistukeen. Samalla tulolla ja samalla vuokralla saisin nyt heti toistasataa euroa kuukaudessa asumistukea. Ja tosiaan, eläkeläisenä ei lanttiakaan. Ehkä ovat laskeneet, että eläkeläinen voi elää sen verran vähemmällä ruualla kun ei kerran töitäkään tee.
Avatar
mies metsänreunasta
Vahvasti panostava jäsen
 
Viestit: 5904
Liittynyt: 16.7.2010 09:49:34

EdellinenSeuraava

Paluu Me Lopettajat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: ak47, Maahinen ja 7 vierailijaa