A A A
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский
  • Viittomakieli

Olet täällä

17.05.2017 - 11:29

#Vanheneviisaasti – katso video

Juominen ja paha olo eivät voi olla tabuja, joista vaietaan. Niistä saa puhua vanhempikin ihminen.

A-klinikkasäätiö, Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto, Kalliolan setlementti ja Suomen Mielenterveysseura ovat käynnistäneet #vanheneviisaasti -kampanjan. Kampanja nostaa esiin ikääntyvien ihmisten mielen hyvinvointia ja päihteidenkäytön vaikutusta siihen.

Kampanjan videolla omaa suhdettaan alkoholinkäyttöön miettii isoäiti, jota esittää näyttelijä Kaija Pakarinen.

Vaikka tosiasioita on, että ikääntyvän elimistö kestää alkoholia nuoremman elimistöä huonommin ja eläköityminen voi merkitä riskiä myös alkoholinkäytön lisääntymiselle, kampanjassa ikääntymiseen ja päihteidenkäyttöön liittyviä asioita ei haluta lähestyä uhkakuvia maalaten. Ikääntymisen mukanaan tuoma elämänkokemus tuottaa paljon hyvää. Viisaus karttuu, oppimiskyky säilyy, tunne-elämä tasoittuu ja vaikeuksista on enemmän selviytymiskeinoja. Myös mielen taitoja voi opetella lisää koko elämän ajan.
 
Kohtuutta runsaampaan päihteidenkäyttöön on mahdollista puuttua varsin kevyin keinoin. Jo yksikin keskustelu ammattilaisen kanssa ja yhdessä tehty tilannearvio voi muuttaa tilannetta. Koskaan ei ole myöhäistä saada elämässään uusi alku.

Jaa

Facebook Twitter Google+ Delicious Google bookmarks