A A A
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский
  • Viittomakieli

Olet täällä

27.03.2017 - 14:03

Tukea pelaajille ja läheisille OmaPeluuri-palvelusta

OmaPeluuri on maksuton palvelu ja löytyy osoitteesta peluuri.fi. Peluurin tuottavat A-klinikkasäätiö ja Sininauhaliitto.

OmaPeluurin verkkovertaisryhmistä tukea peliongelmien ratkaisemiseen

OmaPeluuri-verkkopalvelu on tarkoitettu liikaa pelaaville ja heidän läheisilleen sekä pelihaittoja kohtaaville ammattilaisille. Se tarjoaa paikan keskustella ryhmässä vertaisen tai ammattilaisen kanssa. Palvelu on rakennettu yhteistyössä pelihaittatyön ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden kanssa. OmaPeluuri korvaa Päihdelinkissä pyörivät Tuuletin-ryhmät, jotka suljetaan 30.4.

– Yksi perustehtävistämme on kehittää ja tarjota tukipalveluita avuksi peliongelmien tunnistamiseen ja ratkaisemiseen. OmaPeluuri laajentaa Peluurin sähköisiä palveluita ja on tervetullut lisä auttavan puhelimen, chatin ja Peli poikki -hoito-ohjelman rinnalle, iloitsee kehittämispäällikkö Mari Pajula.

OmaPeluurin palvelut laajenevat vaiheittain

Ensimmäisessä vaiheessa avataan kaikille pelaajille ja läheisille avoimet keskusteluryhmät. Toukokuussa pilotoidaan ohjatut vertaisryhmät, joissa käsitellään pelaamisen hallintaan liittyviä aiheita. Näiden teemaryhmien osallistujamäärä on rajattu ja ne kestävät muutaman viikon aiheesta riippuen. Keskustelua ohjaavat Peluurin työntekijät. Tulevaisuudessa palveluun kehitetään ryhmäkeskustelujen lisäksi myös muita muutoksessa auttavia työkaluja.

Taustaa

Suomalaisten rahapelikulutus on Euroopan kärkiluokkaa ja rahapelihaitat koskettavat suoraan tai välillisesti vähintään 700 000 suomalaista. Rahapelaaminen sähköisissä ympäristöissä lisääntyy ja samaan aikaan myös apua pelaamisen ongelmiin haetaan entistä useammin verkon kautta. 

Lisätietoja

Mari Pajula, kehittämispäällikkö, Peluuri, puh. 040 760 8507, etunimi.sukunimi@peluuri.fi

Jaa

Facebook Twitter Google+ Delicious Google bookmarks