A A A
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский
  • Viittomakieli

Olet täällä

09.03.2017 - 15:03

Uusi keskustelualue on avattu - Dosetissa keskustellaan lääkkeistä

Lääkeriippuvuus on sellaisen lääkkeen jatkuvaa tai pakonomaista, haitoista riippumatonta käyttöä, joka ei ole hoidollisesti enää tarpeellista. Lääkkeiden väärinkäyttöön liittyy usein joko psykologisen tai fysiologisen riippuvuuden kehittyminen.

Yleisimmät väärinkäytetyt lääkkeet ovat ahdistuneisuuden ja unettomuuden hoidossa käytetyt lääkkeet sekä kivun ja yskän hoidossa käytetyt opioidit ja muut lääkkeet. Lääkkeiden käytön lopettamisen yhteydessä syntyvät vierotusoireet voivat muistuttaa niitä oireita, joihin lääke alun perin määrättiin. Tämä saattaa olla syy jatkaa lääkkeen käyttöä lääkärin päinvastaisista ohjeista huolimatta.

Päihdelinkin kävijäkyselyssä (2016) nousi esille vertaistuellinen tarve reseptilääkkeitä käyttäville. Dosetti on uusi keskustelualue kaikille, joilla on ongelmia hallita lääkkeiden käyttöä tai ketkä haluavat keskustella muuten lääkekäytöstään vertaisten kanssa. Lääkkeiden käyttö on saattanut alkaa lääkärin määräyksestä sairauden tai sairauksien hoitoon, mutta johtanut lääkeriippuvuuteen, josta on nyt vaikea irrottautua. Ryhmässä keskustellaan lääkehoidosta, kannustetaan lääkekäytön hallintaan ja tuetaan riippuvuudesta eroon pääsemisessä. Keskustelu on vertaistuellista. Kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen.

Uudelle keskustelualueelle on siirretty lääkekäyttöön liittyviä keskusteluketjuja Saunasta. Ketjuista on kuitenkin jätetty varjoaihe myös Saunaan, joten ne löytyvät molemmilta keskustelualueilta.

Tervetuloa uudet ja vanhat keskustelijat!

SUKELLA KESKUSTELUUN TÄSTÄ.

Jaa

Facebook Twitter Google+ Delicious Google bookmarks