A A A

Olet täällä

Neuvonta

Päihdelinkin neuvontapalvelu tarjoaa päihteiden käyttöön ja riippuvuuteen liittyvää verkkoneuvontaa. Kysyä voi omasta tai läheisen tilanteesta. Ennen kysymyksen kirjoittamista kannattaa tarkistaa, mitä tietoa muualta Päihdelinkistä saatavilla.  Neuvontapalvelusta ei saa päihteiden käyttöä, valmistusta tai haittoja edistävää eikä rikosoikeudellista asiantuntemusta edellyttävää tietoa. Emme myöskään vastaa opiskelijoiden opinnäytetöihin tai koulutehtäviin liittyviin kysymyksiin.

Neuvontapalvelun käyttäminen on anonyymia ja luottamuksellista. Palvelussa käytetty järjestelmä salaa kysymyksen lähettäjän tiedot. Kysyjien ei tule liittää neuvontapalvelun viesteihin mitään henkilötietoja.

Vastaajat ovat sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneita päihdetyön ammattilaisia. Vastauksen ensimmäiseen kysymykseen saa noin viidessä arkipäivässä. Toisinaan syntyy ruuhkatilanteita. Vastauksen voit hakea tunnusluvulla, jonka saat kysymyksen lähettämisen jälkeen. Muista tallentaa tunnuslukusi!

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat esittää kysymyksensä Päihdelinkin eKonsultaation kautta. eKonsultaatio tarjoaa tietoa ja tukea ammattilaisten työssään kohtaamiin päihde- ja riippuvuusaiheisiin kysymyksiin. Tarvittaessa vastaajat neuvovat myös hoitopalveluihin ohjaamisessa.

Neuvontapalvelun vastaajien työn helpottamiseksi kysymyksen jättäjiltä kysytään taustatietoja, joihin vastaaminen on vapaaehtoista. Kysyjää ei voida tunnistaa taustatietojen perusteella.

Kysymyslomakkeen tietoja voidaan käyttää tutkimusaineistona. Lisäksi neuvontapalveluun lähetettyjä kysymyksiä vastauksineen saatetaan julkaista muokattuna Päihdelinkin usein kysyttyjen kysymysten palstalla. Edellä mainituissa tapauksissa aineistoa käsitellään siten, ettei yksittäisiä ihmisiä tunnistaa.

Päihdelinkin sivustoa koskevat palautteet pyydämme lähettämään palautelomakkeen kautta.

KIRJOITA KYSYMYS
HAE VASTAUS

Tutustu myös:

Neuvontapalvelun käyttöehdot.
Neuvontapalvelun tietosuojaseloste.

Jaa

Facebook Twitter Google+ Delicious Google bookmarks