A A A
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский
  • Viittomakieli

Olet täällä

Internet- ja puhelinpalvelut

Päivitetty 30.10.2017

Internetpalvelut

Päihdelinkin neuvontapalvelu
Nettineuvontaa anonyymisti ja luottamuksella päihteistä ja riippuvuuksista. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Jeppe Juomapäiväkirja
Oma-apuväline oman alkoholin käytön hallitsemiseen. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

KokeNet
KokeNet-neuvontapalvelussa voit kysyä netissä nimettömästi ja maksutta omasta tai läheisen alkoholinkäytöstä. Vastaajina toimivat koulutetut kokemusneuvojat, jotka ovat itse toipuneet päihdeongelmasta tai joilla on kokemus läheisen päihdeongelmasta. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

C-hepatiitti
Kattava tietosivusto C-hepatiitista. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Vinkki.info
Luotettavaa tietoa huumeiden käyttöön liittyvien terveyshaittojen vähentämisestä. Sivusto on suunnattu huumeidenkäyttäjille sekä huumeita käyttävien ihmisten parissa työskenteleville ammattihenkilöille. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Hoitoaverkossa.fi
Palvelu yhdistää verkossa tapahtuvan työskentelyn ja ammattilaisen tarjoaman avun. Jätä yhteydenottopyyntö tai kysy lisää osoitteesta verkkohoito(at)a-klinikka.fi, jolloin selvitetään soveltuvuus ohjelmaan ja kartoitetaan maksutapa. Avun piiriin voi hakeutua itse tai ammattilaisen ohjaamana. Avun saanti ei edellytä aiempaa hoitokontaktia. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Tukinet
Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus, jossa voit maksutta saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin tai etsiä tietoa elämän eri tilanteista ja tarjolla olevista palveluista. Palvelusta vastaa Sastamalan seudun mielenterveystyö ry.

Mielenterveystalo.fi
Itsehoito-ohjelmia mielenterveys- ja päihdeongelmiin aikuisille ja nuorille, muun muassa yhteistyössä A-klinikkasäätiön kanssa uudistettu Juomisen hallinnan opas. Palvelun tuottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

Oiva hyvinvointiohjelma
Hyvinvointiohjelma, jonka avulla voit lievittää stressiä, parantaa mielialaa ja saada lisäintoa elämään. Oiva sopii esimerkiksi stressin, alakulon, ahdistusoireiden tai uniongelmien lievittämiseen. Harjoitukset perustuvat hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiin. Palvelun tuottaa Suomen mielenterveysseura.

Nettiturvakoti
Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia, niin väkivaltaa kokenutta kuin väkivallan tekijääkin, sekä läheisestä huolissaan olevaa. Nettiturvakodista löydät tietoa, selviytymiskeinoja, testejä, mahdollisuuden keskustella nimettömästi ryhmässä tai kaksin yhdessä ammattiauttajan kanssa. Palvelun tuottaa Ensi- ja turvakotien liitto ry.

Dopinglinkki
Tietoa dopingaineiden haitoista kuntourheilussa. Myön anonyymi ja maksuton neuvontapalvelu. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Stumppi
Tukea tupakoinnin lopettamiseen. Stumppari auttaa lopettamaan tupakoinnin. Palvelun tuottaa Hengitysliitto.

Filha – Finnish Lung Health Association
Sivustolta löytyy monipuolisesti tietoa ja apuvälineitä tupakasta vieroittautumiseen. Materiaalipankki myös ammattilasille.

Peluuri
Peluuri on maksuton palvelukokonaisuus rahapelien pelaajille, heidän läheisilleen ja työssään pelihaittoja kohtaaville. Peluuri auttaa sekä netissä että puhelimitse. Peluurin nettisivuilta löydät neuvontaa, keskusteluja ja vertaistukea. Peluurin palvelut on pääasiassa tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Palvelun tuottavat Sininauhaliitto ja A-klinikkasäätiö.

Peliongelma koettuna ja kerrottuna
Sininauhaliiton tieto- ja tukipiste Tiltin ylläpitämä sivusto kertoo peliongelmien syistä, seurauksista ja ratkaisuista pelaajien itsensä kertomana.

Pelipäiväkirja
Apua digipelaamisen tarkastelemiseen ja hallitsemiseen. Palvelun tuottaa Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry.

Raipe Rahapelipäiväkirja
Oma-apuväline oman rahapelaamisen hallitsemiseen. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Auttavat puhelimet

Auttavaan puhelimeen voit soittaa ja keskustella ongelmistasi työntekijän kanssa luottamuksellisesti. Suomessa toimii runsaasti auttavia puhelimia, ja niitä ylläpitävät usein erilaiset järjestöt. Muistathan, että osa auttavista puhelimista on maksullisia. Tässä joitain esimerkkejä auttavista puhelimista:

Valtakunnalinen päihdeneuvonta 24/7 p. 0800 900 45 (maksuton ja anonyymi). Chat on avoinna joka päivä klo 18:00-19:00. Palvelun tuottaa Ehyt ry ja Helsingin Diakonissalaitos.

AA:n auttava puhelin päihteiden käyttäjille p. 09 750 200 palvelee klo 9−21. AA:lla on lisäksi useita paikallisia puhelimia, joista listan löydät AA:n sivuilta.

NA:n infopuhelin päihteiden käyttäjille palvelee klo 18−20 numerossa 050 307 7597.

Listan Al-Anonin auttavista puhelimista päihteiden käyttäjien läheisille löydät Al-Anonin sivuilta.

Irti huumeista ry:n auttava puhelin antaa tukea, apua ja tietoa huumeiden käyttäjile ja heidän läheisilleen numerossa 0800 98 066 arkisin 9-15 ja 18-21 (ei pe-illat). Palvelu on maksuton.

Valtakunnallinen kriisipuhelin auttaa terveydellisissä ja sosiaalisissa ongelmissa.
Puhelin: 010 195 202. Arkisin klo 9.00–07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00. Palvelun tuottaa Suomen mielenterveysseura.

Valtakunnallinen mielenterveysneuvonta, p. 0203 91920, Kuntoutusneuvojat vastaavat ma, ti, to, pe klo 9-14 ja ke klo 9-16. Maksuton vertaistukipuhelin p. 0800 177599. Kokemusasiantuntijat vastaavat ma-pe klo 10-15. Palvelun tuottaa Mielenterveyden keskusliitto.

Kirkon keskusteluapu. Auttava puhelin p. 0400 22 11 80, avoinna joka ilta klo 18 alkaen, pe-la öinä 03 saakka, muina päivinä 01 saakka. Myös chat-, netti-, ja kirjepalvelu. Palvelun tuottaa Suomen Ev.lut. kirkko.

Monika-Naiset liitto ry  tarjoaa palveluita väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille ja -lapsille. Auttava puhelin ma-pe klo 9.00-16.00 p. 09 692 2304, Turvakoti Mona puhelin 24h p. 045 639 6274.

Peluuri on peliongelmissa auttava nimetön ja maksuton auttava puhelin, joka palvelee arkisin klo 12−18 numerossa 0800-100101, ruotsiksi maanantaisin. Palvelun tuottavat Sininauhaliitto ja A-klinikkasäätiö.

Velkalinja ja chat-palvelu, p. 0800 98009, arkisin klo 10-14 (maksuton). Palvelun tuottaa Takuusäätiö.

Stumppi-neuvontapuhelimesta saat apua tupakoinnin lopettamiseen, p. 0800 148 484 ma-ti klo 10-18 ja to klo 13-16. Mahdollisuus myös jättää soittopyyntö Stumppi.fi-sivustolla. Palvelun tuottaa Hengitysliitto.

 

Monilla kunnilla ja seurakunnilla on auttavia puhelimia. Näistä voit etsiä tietoa internetistä.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
Ääniä annettu: 1412 - Keskiarvo: 3

Jaa

Facebook Twitter Google+ Delicious Google bookmarks