A A A
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский
  • Viittomakieli

Olet täällä

Hoitopaikat

Päivitetty 9.2.2018

Jos sinulla on ongelmia alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden käytön kanssa ja haluat apua, ota yhteyttä terveysasemalle, työterveyshuoltoon, alueesi A-klinikalle tai päihdeklinikalle. Kunnallisen terveysaseman palvelut maksavat useimmissa kunnissa hieman. Jos olet töissä, työnantaja maksaa työterveyshuollon puolestasi. Tarkista, kuuluuko sinun työterveyshuoltoosi päihdehoito. Oman kuntasi A-klinikan palvelut ovat maksuttomia.

A-klinikat
A-klinikoiden ja vastaavien riippuvuuksiin avohoitoa tarjoavien hoitopaikkojen yhteystietolista paikkakunnittain. Hoitopaikkoja ylläpitävät tyypillisesti A-klinikka Oy, kunnat tai kuntayhtymät.

Verkkopohjainen päihdekuntoutus
A-klinikka Oy:n hoitoaverkossa.fi yhdistää verkossa tapahtuvan itsehoidon ja ammattilaisen tarjoaman kasvokkaisen avun. Jätä yhteydenottopyyntö tai kysy lisää osoitteesta verkkohoito(at)a-klinikka.fi, jolloin selvitetään soveltuvuus ohjelmaan ja kartoitetaan maksutapa. Avun piiriin voi hakeutua itse tai ammattilaisen ohjaamana. Avun saanti ei edellytä aiempaa hoitokontaktia.

Nuorisoasemat
Nuorisoasemat tarjoavat apua alle 25-vuotiaille ja heidän läheisilleen. (Linkissä tietoja A-klinikka Oy:n ylläpitämistä nuorisoasemista. Oman kuntasi verkkosivuilta löydät alueesi nuorisoaseman yhteystiedot). Tietoa nuorten apupaikoista löytyy myös täältä.

Terveysneuvontapisteet
Terveysneuvontapisteet ovat palvelupaikkoja, jotka on tarkoitettu huumeita suonensisäisesti käyttäville. Niihin on helppo mennä ilman ajanvarausta, eikä omaa nimeä tarvitse kertoa työntekijöille. Niissä voit vaihtaa käytetyt neulat ja ruiskut puhtaisiin. Terveysneuvontapisteistä saat myös tietoa terveydenhoidosta, hoitopaikoista ja tartuntataudeista.

Päihdesairaala
A-klinikka Oy:n Päihdesairaala on maan ainoa riippuvuusongelmien hoitoon erikoistunut sairaala. Sairaalan toiminta-alueena on koko Suomi.
 

Yksityinen päihdehoito
Julkisten palveluiden lisäksi Suomessa saa myös yksityisiä päihdehoidon palveluita. Näihin palveluihin voit mennä ilman lähetettä tai maksusitoumusta. Silloin maksat kaiken itse. Yksityisiä päihdehoitoyrityksiä voit etsiä esimerkiksi internetin hakupalveluiden avulla (esim. Google).

Apua pelaamiseen
Jos oma tai läheisen pelaaminen huolettaa, apua on mahdollista saada esimerkiksi paikkakunnan omalta A-klinikalta tai terveyskeskuksesta. A-klinikka.fi-sivulle on koottu pelaamisen hoitopalveluja. Pääkaupunkiseudulla toimii Peliklinikka, jonka hoitopalvelut on tarkoitettu Helsingin ja Vantaan asukkaille.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
Ääniä annettu: 1502 - Keskiarvo: 3

Jaa

Facebook Twitter Google+ Delicious Google bookmarks