Omaan tilanteeseen

Tälle sivulle on koottu Päihdelinkin keskeisimpiä palveluja oman riippuvuuden hallintaan.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita Päihdelinkin sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Juomatapatesti

Onko alkoholinkäytöstä sinulle enemmän iloa vai haittaa? Voit arvioida omaa juomistasi seuraavan testin avulla. Lue lisää »

Huumeidenkäyttötesti - DAST20

DAST-20 (Drug Abuse Screening Test) -testin avulla voidaan tunnistaa huumeiden tai lääkkeiden ongelmakäyttö ja arvioida sen vaikeusastetta. Lue lisää »

Alkoholin käytön riskit - AUDIT

Käytätkö alkoholia kohtuullisesti vai ehkä liikaa? Vastaamalla AUDIT-testin kysymyksiin saa monipuolisen kuvan juomiseen mahdollisesti liittyvistä riskeistä ja haitoista. Valitse se vaihtoehto, joka parhaiten vastaa omaa tilannettasi. Testin kysymykset koskevat viimeksi kulunutta vuoden jaksoa. Lue lisää »

Alkoholiongelmaisen kanssa lapsuudessaan eläneet aikuiset

Kasvaminen alkoholiriippuvaisen vanhemman tai muun aikuisen kanssa jättää aina pitkäaikaisen jäljen lapsen elämään. Nämä jäljet ovat kuitenkin monimuotoisempia ja muuttuvaisempia kuin monesti ajatellaan. Tyypillisesti alkoholistin lapsen suurin tulevaisuudenhuoli koskee omaa alkoholisoitumisriskiä. On kuitenkin tosiasia, että valtaosasta alkoholistien lapsia ei tule alkoholisteja. Lue lisää »

C-hepatiitti ja suojautuminen

C-hepatiitti on viruksen aiheuttama maksatulehdus. Suomessa sen saa vuosittain noin 1200 ihmistä. Suurinta riskiryhmää ovat huumeita pistämällä käyttävät henkilöt, joilla tartuntoja esiintyy noin 80 prosentilla. Vaikka neljäsosa paranee C-hepatiitista itsestään, jää suurin osa viruksen kantajaksi eli heillä virus kroonistuu. Lue lisää »

Huumeyliannostusten ehkäiseminen

Huumeiden käytölle ei ole turvallisia rajoja, eikä käyttötapoja. Siksi niiden käyttäminen on aina riski terveydelle. Käyttö vähäisessäkin määrin on eräänlainen myrkytystila, jota vastaan elimistö puolustautuu. Puolustautuminen aiheuttaa oireita, jotka vaihtelevat käytetyn huumausaineen ja käyttötavan mukaan. Lue lisää »

Synteettiset kannabinoidit

Muutos - oletko valmis?

Muutosprosessi Alkoholinkäytön vähentämisessä tai lopettamisessa on olennaisesti kyse muutoksesta. Muutoksen saavuttamiseen vaikuttaa suoraviivaisesti motivaatiosi. Mitä motivaatio on? Motivaation kolme tärkeintä tekijää ovat halu, valmius ja kyky. Omaa motivaatiota voi arvioida vastaamalla alla oleviin kysymyksiin. Lue lisää »

Amfetamiini - tietoa ja ohjeita vieroittautujille

Tämä opas on tarkoitettu sinulle, joka harkitset lopettamista tai olet päättänyt lopettaa amfetamiinin käytön, edes lyhyeksi aikaa. Opas auttaa sinua ymmärtämään mitä vieroittautumisen aikana tapahtuu. Oppaassa on myös ehdotuksia siitä, miten vieroittautuminen voisi olla sinulle ja läheisillesi helpompaa. Lue lisää »

Päihteitä käyttävien äitien nettiryhmä

"Olen itsekin yllättynyt kuinka hyvin olen onnistunut muuttamaan viikonloppukäyttäytymistäni. Perhe ja parisuhde voivat hyvin ja olen lähentynyt perheen kanssa. Elämäni ei pyöri alkoholin ympärillä eikä aika mene siihen että mietin mitä viikonloppuna juon ja moneltako voin aloittaa juomisen". Lue lisää »