Vanhemmille

Perheen kesken käydään kiperimmät keskustelut päihteistä. Monesti puhuminen asioiden oikeilla nimillä on vaikeaa, olipa kyse sitten vanhempien tai lasten päihteidenkäytöstä.

Tälle sivulle on koottu vanhemmille keskeistä sisältöä Päihdelinkissä.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Kun lapsi käyttää huumeita - opas vanhemmille ja läheisille

Kun lapsi käyttää huumeita - opas vanhemmille ja läheisille antaa helpotusta ja neuvoja tilanteeseen, jossa ihminen arvelee läheisensä käyttävän huumeita. Oppaan ovat kirjoittaneet Irti Huumeista ry:n läheis- ja perhetyön keskuksen ammattilaiset. Lue lisää »

Koulun vanhempainilta päihteistä

Murkkutesti

Kymmenen kysymystä murrosikäisen vanhemmalle Lue lisää »

Kun kotona puhutaan päihteistä

Kun kotona puhutaan päihteistä -opas tarjoaa tukea lasten päihteidenkäyttöä pohtiville vanhemmille. 1. Kasvaminen ja rajojen kokeileminen Kokeilemalla oppii Ensimmäiset päihdekokeilut Valinnan vapaus Riskien vähentäminen Lue lisää »

Huolesta puheeksi, puheesta teoiksi

Opas huumeista nuorten vanhemmille Saatteeksi Huumeet ja minun lapseni? Ajatuskin kauhistuttaa. Huumeet herättävät vanhempien mielessä epämääräistä pelkoa ja avutonta ahdistusta. Huumeista puhutaan paljon, ja niitä tuntuu olevan tarjolla kaikkialla. Lue lisää »

Onko lapsellani huumeongelma?

Tavallisimpia vanhempien esittämiä kysymyksiä huumeasioissa ovat: mistä tiedän käyttääkö lapseni huumeita tai mitä tehdä kun epäilen lapseni käyttävän huumeita? Lue lisää »

Kuinka keskustelen huumeista lasteni kanssa?

Vanhemmat kokevat usein, että heidän on hankalaa keskustella lastensa kanssa. Erityisesti murrosikäiset ovat joskus vaikeita lähestyttäviä. Huumeista puhuminen voi olla lähes mahdotonta. Lasten ja nuorten näkemykset ja kokemukset ovat usein hyvin erilaisia kuin aikuisten. Lue lisää »

Nuorten huumekokeilut

Nuoruus ja erityisesti murrosikä ovat aikaa, johon kuuluu paljon muutoksia ja lisääntyviä vaatimuksia. Ennen kaikkea murrosiässä nuoren uteliaisuus itseä ja elämää kohtaan lisääntyy, samoin kuin uusien asioiden kokeilu ja testaaminen. Huumeiden kokeilu on yksi tämän aikakauden versio kokeilunhalusta ja erilaisten asioiden testaamisesta. Lue lisää »

Perusviestejä huumeista lapsille

Meitä aikuisia askarruttaa kysymys siitä, miten voimme estää lapsia tulemasta riippuvaisiksi päihteistä tai huumeista. Ongelmana pienten lasten kanssa eivät ole vielä niinkään huumeet vaan tupakka ja alkoholi. Huumeet tulevat usein vasta niiden jälkeen. Lue lisää »

Hyvä vanhemmuus

Jokainen haluaisi olla paras mahdollinen isä tai äiti omille lapsilleen. Hyvää vanhemmuutta on kuitenkin monenlaista ja usein riittää, että on tarpeeksi hyvä. Omaa vanhempana olemistaan voi myös aina kehittää. Lue lisää »