Omaan tilanteeseen

Tälle sivulle on koottu Päihdelinkin keskeisimpiä palveluja oman riippuvuuden hallintaan.

Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita Päihdelinkin sisällön suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota! Voit tehdä sen palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: paihdelinkki@a-klinikka.fi.

Muutos - oletko valmis?

Muutosprosessi Alkoholinkäytön vähentämisessä tai lopettamisessa on olennaisesti kyse muutoksesta. Muutoksen saavuttamiseen vaikuttaa suoraviivaisesti motivaatiosi. Mitä motivaatio on? Motivaation kolme tärkeintä tekijää ovat halu, valmius ja kyky. Omaa motivaatiota voi arvioida vastaamalla alla oleviin kysymyksiin. Lue lisää »

Amfetamiini - tietoa ja ohjeita vieroittautujille

Tämä opas on tarkoitettu sinulle, joka mietit lopettamista tai olet päättänyt lopettaa amfetamiinin käytön, edes lyhyeksi aikaa. Opas auttaa sinua ymmärtämään mitä vieroittautumisen aikana tapahtuu. Oppaassa on myös ehdotuksia siitä, miten vieroittautuminen voisi olla sinulle ja läheisillesi helpompaa. Lue lisää »

Päihteitä käyttävien äitien nettiryhmä

"Olen itsekin yllättynyt kuinka hyvin olen onnistunut muuttamaan viikonloppukäyttäytymistäni. Perhe ja parisuhde voivat hyvin ja olen lähentynyt perheen kanssa. Elämäni ei pyöri alkoholin ympärillä eikä aika mene siihen että mietin mitä viikonloppuna juon ja moneltako voin aloittaa juomisen". Lue lisää »

Vertaistukiryhmät

Suomessa toimii monia vertaistukiryhmiä sekä päihdeongelmaisille että heidän läheisilleen. Ryhmistä saa tukea arjen ja elämänhallinnan asioihin, ihmissuhteisiin sekä tunteiden käsittelyyn. Vertaisryhmissä koettu tuki, yhteenkuuluvuuden ja hyväksytyksi tulemisen tunne vahvistaa itsetuntemusta ja lisää voimia. Lue lisää »

Internet- ja puhelinpalvelut

Internetpalvelut Päihdelinkin neuvontapalvelu Nettineuvontaa anonyymisti ja luottamuksella päihteistä ja riippuvuuksista. Palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö. Lue lisää »

Hoitopaikat

Jos sinulla on ongelmia alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden käytön kanssa ja haluat apua, ota yhteyttä terveysasemalle, työterveyshuoltoon, alueesi A-klinikalle tai päihdeklinikalle. Lue lisää »

Tietoa päihdehoidosta

Osiossa kerrotaan erilaisista päihdehoitomuodoista ja niiden tuottajista. Lisäksi kerrotaan, kenelle palvelut on tarkoitettu ja kuka maksaa hoitopalvelut. Lue lisää »

Lue tarinoita

Päihdelinkin kävijöiden kirjoittamia koskettavia tarinoita elämästä. Aiheina alkoholi, huumeet ja lääkkeet, pelaaminen, läheisten tarinat sekä muut, edellä mainittuihin kuulumattomat tarinat. Tarinoita voi lukea ja kommentoida. Uusimmat tarinat: Lue lisää »

Raipe rahapelipäiväkirja

Raipe rahapelipäiväkirja on kätevä työkalu, joka auttaa sinua luomaan itsellesi sopivia pelirajoja tai tarvittaessa lopettamaan pelaamisen kokonaan. Raipe kertoo pelaamistottumuksistasi ja onnistumisistasi sekä kannustaa sinua eteenpäin. Lue lisää »